Back to top

Spannend eitje

Error message

Deprecated function: Function create_function() is deprecated in views_php_handler_field->pre_render() (line 202 of /var/www/web01/www/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_field.inc).
Ingredienten: 
  • 7 eieren
  • 1 aardappel, klein formaat
  • 2 el. crè­me fraî­che
  • scheutje room
  • bieslook, naar smaak
  • olijfolie
  • peper
  • zout
Bereiding: 
  1. Schil de aardappel en snij deze op de mandoline of met een mes in dunne plakken. Snij de plakken in reepjes en vervolgens in zeer fijne blokjes. Spoel de aardappelblokjes in koud water af en dep ze droog met een theedoek.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en bak de aardappelblokjes krokant. Laat deze uitlekken in een zeef.
  3. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  4. Tik met de eiertikker het kapje van het eitje en giet de inhoud in een kom. De dopjes mogen weg, deze heb je niet nodig.
  5. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en plaats hierop de eierschalen op z'n kop, plaats deze voor ongeveer 10 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen en verwijder het velletje, indien nog aanwezig.
  6. Kluts het ei met een beetje room en breng op smaak met peper en zout. Bak deze in een voorverwarmde pan tot een roerei, net niet geheel gaar.
  7. Snipper door het eimengsel bieslook naar smaak toe en de crè­me fraî­che.
  8. Vul de eischalen tot 3/4 en garneer af met de krokante aardappel en een snufje zout.
  9. Presenteer de eischalen in eierdopjes. Dit gerecht mag koud geserveerd worden.

Voor een eiertikker kunt u bij ons in de winkel terecht.